english flah English
Bejelentkezés

A JavaScript letiltása miatt az oldal funkcionalitása korlátozott!

Reduced site functionality due to JavaScript being blocked!

Oktatás
Szakosztályok

Bemutatkozás

A Design Szakosztály 2014-ben alakult, melynek félévről félévre növekvő létszámát terméktervező és géptervező hallgatók alkotják. A szakosztály célkitűzése a terméktervezés, a formatervezés, valamint a géptervezés iránt komolyabban érdeklődő hallgatók tanórán kívüli szakmai fejlesztése, látókörük szélesítése, s ezen területek szakmai összehangolása.

Célunk a tervezői folyamat különböző lépéseinek jobb megismerése, az érdeklődő hallgatók szakmai fejlesztése. Kezdve az ötlet kidolgozásától, a különböző modellezési programok használatán keresztül egészen a megvalósítási technikákig, figyelembe véve egy termék marketingjének kidolgozását, valamint az esetleges eladhatóság, gyárthatóság, ergononómia feltételeit. A projektek teljes körű műszaki kidolgozással készülnek el, törekedve a legújabb technológiák használatára.

Másik profilunk előadások, gyárlátogatások, kurzusok, workshopok szervezésével és részvetelével színesíteni az érdeklődők szakmai fejlődését.

A szakosztálynak ezeken kívül fő tevékenysége a többi szakosztállyal közös projektekben való aktív részvétel. Ezen feladatok során a tagok nem csak kipróbálhatják a tanórákon és a szakosztály nyújtotta programokon szerzett tudás alkalmazását, de kitűnő lehetőség is, hogy egy olyan tervezői csoportban dolgozhassanak amely több szakterületű mérnökből áll, mint ahogy az az egyetemen túli valós projekteknél is előfordul.

Minden félév elején tartunk tagtoborzó gyűlést, melyre az érdeklődőket szerettel várjuk.

Ha esetleg mégis év közben találtál ránk, keress minket bátran akkor is.

Elérhetőségek:

E-mail:           designszakosztaly@gmail.com

Facebook:        Design Szakosztály facebook

Instagram:       @design_szakosztaly